Halıları Nasıl Kurutuyoruz?

Halı kurutma işlemi halı yıkama işlemi kadar mühim bir konudur. Mis gibi tertemiz yıkanan halıları açık havada kurutmak çok riskli bir iştir. Swan Halı Yıkama, halıları yıkarken gösterdiği dikkati ve titizliği kurutma aşamasında da göstermektedir. Halıları güneş görmeden kendi halinde kurutarak olabilecek risklerin önüne geçmektedir.

Kapalı Halı Kurutma Bölümü

Halıları kapalı alanda kurutuyoruz. Böylelikle hem güneş ışığından koruyor, hem de açık alandaki toz zerreciklerinin halılara yapışmasının önüne geçmiş oluyoruz. Kim güneşte halısının renk solması yaşamasını ister ki? Elbette kimse istemez. Swan Halı Yıkama bu işe büyük önem vermektedir.

Halu kurutma bölümü

Halılarınız Güneşten korunmaktadır

Yeni yıkanmış bir halı solmaya çok elverişlidir. Çünkü ipliklerin üzerindeki kir tabakası kalkmış adeta çıplak ham haline dönüşmüştür. Dolayısıyla kısa  da olsa güneş ışığı görmesi solmasına neden olabilir. Özellikle hassas (El dokuma) halıları için çok dikkatli olunmasında fayda vardır. Güneş ışığı halının rengini solduracak, hatta uzun süre kalması halinde de güneş gören kısım görmeyen kısıma göre rengi çok açık olacaktır. Bunun önüne geçmek için kapalı halı kurutma odası kullanılmalıdır.

Kapalı Alan Halıları Tozdan Korur

Halı kurutma aşamasında bir diğer sorun da halıların tekrar toz olmasıdır. Açık alanda kurutulan halılar ortamın tozunu adeta mıknatıs gibi halıya çeker. Bu da yeni yıkanan bir halı için hiç istenmeyen bir durumdur. Halıları her zaman için kapalı alanlarda kurutmak gerekir.

Açıkta Halı Asma – Serme!

Halılar açıkta tek bir amaç için sergilenir, halı renklerinin pastelleşmesi için Antalya’da halılar tarlalara serilir. Bu amaç haricinde halıları açık havada asmak, sermek çok risklidir.

Halu kurutma bölümü

Halu kurutma odası

Halı deposu

Yazar